Hvorfor samle på frimærker

Jeg har efterhånden samlet frimærker i næsten 60 år! Startede som ganske lille dreng med de frimærker, som lå i de små pergamynposer i pakkerne med Medova te. I starten var det spændende, bare at finde ud af, hvilket land frimærket kom fra. Jeg fik flere og flere frimærker - rent faktisk så mange (over hundrede). Jeg var nødt til at anskaffe et album til at holde styr på dem. Så begyndte jeg at mene, at frimærker med dyr på, var de flotteste. Også dengang udgav man mange frimærker med dyremotiv i Afrika - så blev Afrika til mit samleområde (jeg var selvfølgelig interesseret i ALT, hvad der var takker på og havde siddet på en kuvert). Jeg samlede sådan, til jeg blev 14-15år - så var det som om, at der var andre ting i livet, der var mere interessante - så der kom en pause på nogle år.
Da jeg så fik en "svigerfar", der samlede på frimærker, måtte de jo frem igen og jeg begyndte af samle lidt mere seriøst. Jeg begyndte at samle på Danmark, Grønland og Tyskland med områder. Det gik fint nogle år, indtil der var nogen, der mente, at de havde mere brug for mine mærker, end jeg havde og "adopterede" dem! Det medførte endnu en pause på et par år, hvorefter jeg startede helt fra bunden igen (jeg havde i mellemtiden taget de frimærker fra, som jeg kom i nærheden af). I starten ville jeg samle på de områder, som jeg tidligere havde samlet på, men det gik der lidt "kludder" i, da jeg hele tiden sagde til mig selv: "Det mærke har jeg i forvejen, så det skal jeg ikke gøre noget for at få!" - uden at være i besiddelse af dem. Derfor vil der også være bedre tysk materialer at finde med tiden. 
Jeg begyndte derfor at samle på England, som min tidligere "svigerfar" gjorde og det er et spændende område, som hurtigt griber om sig - derfor kom jeg til at samle British Commonwealth - Et område, som jeg heldigvis ALDRIG får komplet!! Jeg har aldrig udstillet, da jeg har set mange opsætninger, der minder om udstillingsvinduer med en masse dyre mærker. Selvfølgelig er det da sjovt, hvis der kommer nogle sjældne mærker i samlingen, men det er efter min mening ikke det vigtigste at vise, hvad jeg har råd til - det vigtigste er, at jeg slapper af med mine frimærker (så behøver jeg ikke meditere eller sidde i yogastilling, hvilket jeg er ved at have svært ved).

Venlig hilsen

Kjeld "Mikkel" Mikkelsen   

| Svar

Nyeste kommentarer